Khasiat
Alfalfa Shaklee
Alfalfa
adalah tumbuhan yang jarang diperkatakan. Mungkin kerana ia bukan berasal dari
negara kita. Alfalfa sebenarnya sejenis tumbuhan/herba yang sagat kaya dengan
nutrisi.
Khasiat Alfalfa boleh
digunapakai untuk simptom berikut:
Bengkak,
sakit sendi, arthritis, ulser, penyakit perut, masalah kolon, sakit ulu hati,
hernia, sembab air, tiada selera makan, bengkak buku lali dan kaki, sinus,
alahan, hayfever, gout, bau badan, kaki busuk, nafas berbau, serta tujuan
detoksifikasi.
Alfalfa
adalah semulajadi, antihistamin, diuretik, membantu penghadaman , kaya dengan
serat dan klorofil, kaya dengan mineral, baik untuk pesakit kencing manis,
merendahkan kolestrol, dan anti-tumor dan anti-bakteria.
Vitamin
yang ditemui dalam Alfalfa:
Vitamin
A
– untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam
saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat
dan adalah penting semasa kehamilan.
Vitamin
E
– melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan
pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot;
memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa
nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu
fokus mata.
Vitamin
U
– menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.
Vitamin
B6
– membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan
kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.
Vitamin
K
– penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada
kecergasan dan panjang umur.
Vitamin
D
– mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu
kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.
MINERAL
yang ditemui dalam Alfalfa:
Kalsium – membina dan
mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan
dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.
Zat
Besi
– diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam
darah.
Kalium – perlu bagi saraf
otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.
Fosforus – diperlukan untuk
tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium
dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.
Klorin
(klorida)
– elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal
metabolisme lemak, gula dan kanji.
Sodium – mengawal
keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan
darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.
Silikon
Magnesium
– membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan
badan, dan merangsang fungsi otak.
Lain-lain
KEISTIMEWAAN Alfalfa:
Kaya
dengan protein
– 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding
telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan
kelesuan) –> membantu dalam penyusuan ibu
Akar
alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang
tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.
Alfalfa
adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.
AWAS!!!!
Tidak
semua alfalfa adalah sama,alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout
(biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan
teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu
tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun
kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.
Dapatkan
alfalfa terbaik hanya dari Shaklee.
Hubungi
saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA dan consultation percuma!
* Produk ini bukan
bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang
penyakit.
No comments:
Post a Comment